Afbeelding

Veel belangstelling voor open dag Windpark Krammer

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Over belangstelling had de organisatie van de open dag op Windpark Krammer absoluut niet te klagen. Mede door het mooie weer kwamen heel veel mensen, groot en klein, een kijkje nemen in een windturbine of zich laten informeren over de techniek van het park. 

Het team van Windpark Krammer is dan ook maar wat trots op wat er staat en wilde dat op deze dag graag uitdragen: “Wij vinden het heel belangrijk om de omwonenden te betrekken bij het park en dat doen we middels deze open dag. We zijn blij dat velen daar gebruik van hebben gemaakt.”

Hoeveel bezoekers deze dag trok, kon men niet aangeven. “Het is van begin tot eind heel druk geweest”, zegt directeur Marlies Sikken, die de presentatie over het park op zich had genomen. “Ik was bijna non stop aan het vertellen en ben amper buiten geweest. Het is natuurlijk best uniek om zo’n windmolen eens van binnen te bekijken. De 34 Enercon E-115 windturbines wekken samen voor 102MW aan energie op. Dat is genoeg stroom voor ruim 100.000 huishoudens. De st..