Afbeelding

Verrekening kost Jelier winst, Wolfert geeft voorsprong weg

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij damvereniging Denk en Zet werd maandag weer volop gestreden om de punten. Een misser van Jelier kostte hem de winst, Wolfert is al een poosje 'van slag' en gaf een voorsprong van enkele schijven toch nog uit handen.

De uitslag van Klink tegen Van Hoorn was voorspelbaar. Ze hebben een poosje gespeeld, maar omdat niemand in een of ander valletje wilde lopen, hebben ze het maar bij een gelijkspel gehouden. Verder spelen had toch geen zin. 

Leroy heeft een tijdlang tegen Vroegindeweij een schijfje voor gestaan, Ze speelden een heel opmerkelijk open spel. Dat zal de reden zijn, dat Leroy zijn voorsprong niet in winst heeft weten om te zetten. 

Jelier verrekende zich gruwelijk tegen Van Brussel. Dat kostte hem twee schijven. Haal die maar eens terug, dan moet je van goeden huize komen. 

Stolk en Van Wijk kwamen tot een erg ingewikkelde slag, die Stolk een schijf winst opleverde. Maar met heel dapper spel van Van Wijk kwam hij tot een doorbraak. Daarmee ging de winst voor Stolk verloren.

De Rooy, die het vorige week zo goed deed, had vanavond zijn avond niet. Na een verlies van twee schijven, kwamen er even later nog eens drie bij. Dan kun je het verder wel vergeten.

Van Rijnberk gaf tegen Uyttewaal goed partij, maar hij kwam zo klem te staan, dat hij alleen maar schijven kon weggeven. Elke zet die hij kon doen, was fout. 

Wat er met Wolfert aan de hand is, is een raadsel. Hij stond even een paar schijven voor, even later was die voorsprong weer helemaal verdwenen. Meijer mag dus in zijn handen wrijven.

Kemeling heeft tegen Noteboom alle zeilen bijgezet. Maar als nieuweling tegen een ervaren speler heb je het toch heel dapper gedaan. Noteboom heeft zijn puntjes niet cadeau gekregen.

Afdeling 1:       

M. Klink - J. van Hoorn 1-1
P. Leroy - W. Vroegindeweij 1-1
A. Jelier - P. van Brussel 0-3

Afdeling 2:

W. Stolk - H. van Wijk 1-1
S.W. Keijzer - L. de Rooy 3-0
A. Uijttewaal - R. van Rijnberk 3-0
Joh. Wolfert - M. Meijer 1-1
G. Noteboom - L. Kemeling 3-0