Meditatie: De vurige pijlen van zorg en arbeid

Lezen: Lukas 10:38-42; Johannes 6:27-29

Lieve moeder, de gedachte aan de kinderen thuis heeft uw toewijding in de gemeente der heiligen vaak verstoord. Goede vriend, u die uzelf bezighoudt met zakendoen, u vindt het niet altijd gemakkelijk om een scheiding te maken tussen de werkdag en de zondag. De zorgen van de week dwalen dikwijls af naar de heilige ruimte van de rustdag. De wrede boogschutters met hun vurige pijlen verontrusten u. 

Er zijn misschien ook mensen onder ons die betrokken zijn bij Gods werk. Terwijl zij belast zijn met deze plechtige verplichtingen, schieten boosaardige boogschutters met pijlen die onbekend zijn voor anderen. Ik heb het over de angst of we onze dienst en het regelen van verschillende werkzaamheden binnen de kerk wel goed uitvoeren. We worden, net als Martha, bezwaard met veel dienen. En ook al dienen we de Heere Jezus Christus Zelf, het berooft ons van dat heerlijke zitten aan Zijn voeten, wat voor ons de hemel hierbeneden is. 

Het is goed om in staat te zijn al onze zorgen op Hem te werpen Die ons verzorgt, en door de daad van het geloof in onze hemelse Vader verlost te worden van deze boogschutters met hun vurige pijlen.

Deze meditatie is ook gepubliceerd in Zondagen met Spurgeon, Apeldoorn, 2019. ISBN: 978 90 8718 1963