Afbeelding

PM-leerlingen denken na over technologische ontwikkelingen

Algemeen

MIDDELHARNIS – In 1999 hadden veel mensen geen behoefte aan een mobiele telefoon. Nu heeft vrijwel iedereen zo’n apparaatje en lijkt een leven zonder onvoorstelbaar. Zou het met de robots op dezelfde manier gaan? Er zijn al robots aan het werk, bijvoorbeeld in magazijnen en in de zorg. Hoe zet die ontwikkeling – robotisering – zich voort? Hoe gaan mensen en robots zich tot elkaar verhouden? Eén ding is zeker: de technologie ontwikkelt zich snel. Razendsnel.

Door Kees van Rixoort

Robotisering en de vragen die je daarbij kunt hebben, dat staat centraal tijdens een project voor havo-4-leerlingen van de CSG Prins Maurits. Het project, dat vier weken duurt, heeft de naam Robo Sapiens gekregen. Maandag 17 oktober was de kick-off. In de aula was ook de humanoïde robot Pepper aanwezig.

“Hallo allemaal”, verwelkomde Pepper de leerlingen. Tijdens de introductie over robotisering van Helma Lensen (RobotXperience) nam de robot nog enkele keren het woord, zwaaide hij (of zij) en kreeg het publiek ook een staaltje luchtgitaarspelen te zien.

Noodzaak