Afbeelding
Foto: Shutterstock

Knappe winst nieuweling De Rooy bij Denk en Zet

Spannende dampartijen, afgelopen maandag bij Denk en Zet. Een prachtige partij tussen Vroegindeweij en Klink in afdeling 1 eindigde in remise en nieuweling De Rooy boekte een knappe overwinning in afdeling 2.

Kamp en Van Brussel gingen in afdeling 1 langzaam maar zeker gelijk op de finish af. Ze bereikten dan ook beiden tegelijk de eindstreep.
Hoe zou Klink tegen Vroegindeweij gespeeld hebben? Laten we eens drie keer raden. Juist, de eerste keer is het al raak: het werd remise, maar niet zomaar, er is voor gevochten.
Jelier tippelde in een val, die Mackloet had uitgezet. Geen schande om van de kampioen te verliezen.
Van Hoorn wist in het middenspel een schijfje van Leroy te veroveren. En hij wist die voorsprong tot het eind toe vast te houden. Drie puntjes, mooi meegenomen!

In afdeling 2 had het niet veel gescheeld of Van Rijnberk had Stolk aan een nul geholpen. Jammer dat hij op het laatst wat al te snel op de overwinning afging. Het werd voor Stolk op het randje af nog remise.
De Rooy, een nieuweling, gaat het steeds beter doen. Jordaan had best moeite met hem, ondanks een paar schijfjes vóór, en een verkeerde berekening.
Uitermate boeiend was de strijd tussen Noteboom en Uyttewaal. Noteboom mag in zijn handjes klappen, dat het nog zo is afgelopen.
Van Wijk zag kans een puntje bij Wolfert weg te slepen. Dan stond de één een schijfje, dan de ander. Het was daarom eerlijk om de puntjes maar te delen.

Afdeling 1:         

G. Kamp - P. van Brussel 1-1                 
W. Vroegindeweij - M. Klink 1-1                 `
A. Jelier - I. Mackloet 0-3
J. van Hoorn - P. Leroy 3-0

Afdeling 2:

R. van Rijnberk - W. Stolk 1-1
L. de Rooy - J. Jordaan 3-0
G. Notenboom - A. Uyttewaal 1-1
H. van Wijk - Joh. Wolfert 1-1