Afbeelding

Leerlingen De Nobelaer schuiven aan voor Burgemeestersontbijt

MIDDELHARNIS/OUDE-TONGE - Gisteren (donderdag) schoven leerlingen van groep 5 van Rooms-Katholieke Basisschool (RKBS) De Nobelaer uit Oude-Tonge met burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan tafel voor het Burgemeestersontbijt. Hiervoor kwamen zij speciaal naar het gemeentehuis in Middelharnis. 

Na een stop van twee jaar vanwege corona, ging het Burgemeestersontbijt dit jaar weer door. Voor het eerst werd het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Zo werd, samen met zo’n 200 andere gemeenten, een extra moment gecreëerd om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. 

Ambachtelijke Bakkerij Van Harberden uit Melissant zorgde voor een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt. Na een welkomstwoord van de burgemeester en een enthousiast praatje van bakker Jan van Harberden over het belang van een goed ontbijt, werd er heerlijk gegeten. Tijdens de leerzame en gezellige ochtend werd er met de kinderen gesproken over het ontbijt als belangrijke start van de dag. Wordt er thuis ontbeten, wat eten de kinderen het liefst en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? “Heel erg leuk dat de kinderen met mij willen ontbijten vandaag”, vertelt burgemeester Grootenboer. “Het is belangrijk om goed te ontbijten. Het geeft energie, en je krijgt belangrijke voedingsstoffen binnen. Met een lege maag zit je niet lekker in de klas. Je lichaam heeft eten nodig. Dan gaat leren en luisteren een stuk makkelijker. Bakkerij Van Harberden heeft heerlijke, gezonde broodjes en lekkernijen voor ons gemaakt en gebracht. Dat wordt smullen!”

Goed de dag beginnen

De kinderen van RKBS De Nobelaer hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.