Meditatie: Zoek de Heere als je jong bent

Lezen: Prediker 12:1-14

Vroeg in de ochtend, als we net zijn opgestaan, is werken gemakkelijk; onze bezigheid in de wijngaard is eerder een opgewekte oefening dan een zwoegen zoals bij hen die de last en de hitte van de dag moeten verdragen. 

De jonge christen wordt niet terneergedrukt door de zorgen en de moeilijkheden van de wereld, zoals oudere mensen die ondervinden. Jonge mensen hoeven niets anders te doen dan hun God te dienen. Ze zijn nog vrij van de schaamte en schuldgevoelens die zo velen van ons omringen, en die ons tegenwerken om goed te doen als we onszelf er volledig aan overgeven. De jeugd hoeft aan niets anders te denken dan aan de Heere alleen. 

Zeker, zij moeten naar school en er moet gestudeerd worden, maar desondanks kunnen zij nog steeds vurig van geest zijn. Ze hebben jeugdvrienden, maar in hun onschuldige eenvoud kunnen zij deze van dienst zijn en God door middel van hen. Als ik een gunstige tijd zou moeten kiezen om voor Jezus te arbeiden, geef mij dan de gezegende ochtenduren, wanneer mijn hart op zijn lichtst is en zuivere zonnestralen van vreugde mijn pad verlichten; wanneer mijn gloeiende borst de vurigheid niet mist en mijn gelukkige geest de ketenen van de zorgen niet draagt. Jongen, meisje, nu is het de beste tijd om je God te dienen!

Deze meditatie is ook gepubliceerd in Zondagen met Spurgeon, Apeldoorn, 2019. ISBN: 978 90 8718 1963