G-O heeft nog geen Klimaatburgemeester

GOEREE-OVERFLAKKEEInmiddels heeft 1 op de 3 gemeenten in ons land een Klimaatburgemeester. In de gemeente Goeree-Overflakkee zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat EZK nog een Klimaatburgemeester. Daarom doet het ministerie opnieuw een oproep aan de inwoners. 

Het Klimaatburgemeesterschap is gekoppeld aan de Nationale Klimaatweek en is bedoeld om klimaat en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Inwoners uit gemeente Goeree-Overflakkee kunnen zich nog tot en met 17 oktober aanmelden via www.nkw2022.nl.

Van 31 oktober tot en met 6 november is de Nationale Klimaatweek (NKW), een initiatief van het ministerie van EZK. Het is de bedoeling dat tijdens deze week heel Nederland - burgers, organisaties en overheid - in actie komt voor een beter klimaat en energie bespaart, net als tijdens de eerste editie. "Dit is namelijk hét moment om energie te besparen. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Of je nu de thermostaat lager zet, vaker de fiets pakt of bewust kiest voor spullen ruilen en lenen."

In elke gemeente in Nederland is volgens het ministerie tenminste één Klimaatburgemeester nodig die een voorbeeld kan zijn voor anderen om ook direct stappen te zetten voor een beter klimaat, startend tijdens de Nationale Klimaatweek. Tot nu toe hebben 184 mensen in 123 gemeenten zich aangemeld voor deze officieuze rol. Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen, ook jongeren worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Dat kan tot en met 17 oktober via www.nkw2022.nl.