(Foto: Adri van der Laan).
(Foto: Adri van der Laan).

Harmonisatietraject voetbalaccommodaties op G-O leidt nu tot resultaten

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De harmonisatie van de voetbalaccommodaties op het eiland was lange tijd een moeizaam traject maar in een informatieve brief aan de gemeenteraad geeft het college nu een actueel inzicht in de activiteiten die in de afgelopen periode tot een stroomversnelling hebben geleid. Met concrete resultaten en projecten in een afrondende fase. Dat niet alleen, ook de veelvuldig geuite wens van de raad om een gelijk traject voor de buitensportaccommodaties te realiseren staat in de startblokken. Of die aanpak nog voor het eind van dit jaar kan plaatsvinden is nog niet concreet, omdat op dit moment beschikbare ambtelijke capaciteit ontbreekt.

Door Jaap Ruizeveld

Het harmonisatietraject bestaat uit twee delen. In de eerste plaats de impuls om met groot onderhoud en renovaties de accommodaties in de volle breedte op een goed kwaliteitsniveau te brengen. Ten tweede is het de bedoeling om een uniforme regeling met alle voetbalverenigingen te realiseren over de wijze waarop in de toekomst het onderhoud aan de accommodaties wordt bekostigd en uitgevoerd.

Regie nemen

In de kwaliteitsimpuls is onderscheid gemaakt tussen het onderhoud aan de velden en het onderhoud aan de opstallen. Bij het onderhoud aan de velden is afgesproken dat de gemeente hier de regie in neemt, terwijl de verenigingen zelf de regie voeren over de werkzaamheden aan de opstallen. Het onderhoud aan de velden (inclusi..