Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Uitslagen Denk en Zet: opsteker voor Melaard, eerste puntje voor De Rooy

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij damvereniging Denk en Zet werden afgelopen maandag acht partijen gespeeld.

Van Brussel maakte een twee om twee slag, maar zag niet dat daarachter nog een addertje onder het gras zat. Een listig damslagje voor Melaard en een mooie opsteker. Die drie punten zijn alvast binnen.
Mackloet kwam tegen Klink een stukje voor, maar positioneel erg zwak te staan. Hij moest zijn schijfje winst al snel weer inleveren en Klink zat weer op zijn overbekende remise.
Bij Kamp begon het tegen Vroegindeweij met een ruil van 4 om 4. Later leek het erop dat Vroegindeweij aan de winnende hand was, maar hij kon met de dam die hij veroverd had niet uit de voeten, dus werd ook deze partij remise.

De Rooy heeft laten zien dat je dammen leren kunt. Hij haalde tegen Kemeling zijn eerste puntje weg. 

Meijer maakte tegen Rijnberk een lelijke fout. Hij kwam daardoor maar liefs twee schijven achter. Maar hij liet het er niet bij zitten. Bij dammen is de uitslag pas bekend als de laatste zet gedaan is. Niet eerder. Dat heeft Meier laten zien. Hij maakte toch nog remise. Ruud toch!

Wolfert won van Stolk, nadat hij twee keer aan een verpletterende nederlaag ontsnapt was. Stolk was weer terug van weggeweest. Je ziet het maar weer: de goeien komen terug.

Noteboom, die nog net in afdeling 2 was blijven hangen, heeft laten zien dat hij het er niet bij laat zitten. Hij had op een gegeven moment 9 schijven mét dam tegen Jordaan 9 schijven zonder dam. En dat is wel een verschil. 

Van Wijk verloor van Keijzer, die vanwege corona 2 jaar verstek heeft moeten laten gaan. Denk nu niet dat Keijzer het gemakkelijk gehad heeft. Van Wijk gaat punten halen, let maar op.

Afdeling 1: 

P. van Brussel - J. Melaard 0-3
M. Klink - I. Mackloet 1-1
G. Kamp - W. Vroegindeweij 1-1

Afdeling 2:

L. Kemeling - L. de Rooy 1-1
M. Meier - R. van Rijnberk 1-1
Joh. Wolfert - W. Stolk 3-0
G. Noteboom - J. Jordaan 3-0
H. van Wijk - S.W. Keyzer 0-3