Afbeelding

Flakkeese goederen naar Uzon

OUDE-TONGE - Vrijdag 23 september heeft het Uzon-comité van de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge, na een tijd van vertraging vanwege corona, weer een vracht met ingezamelde goederen kunnen laden. Het is de bedoeling dat de goederen deze week worden gelost in de zustergemeente in het Transsylvanische gedeelte van Roemenië. De Hervormde Gemeente van Oude-Tonge heeft al jaren contact met de Reformierte Gemeente in Uzon.

"De vracht wordt altijd nog met veel enthousiasme ontvangen", zegt het comité. "De dorpsbewoners, die grotendeels afhankelijk zijn van inkomen uit de agrarische sector of een klein staatpensioen ontvangen, zijn erg geholpen met de door ons ingezamelde spullen. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om de gevers van Flakkee te bedanken voor het brengen van de spullen en hopen dat u ons nog een poosje wilt blijven steunen." Eind november hoopt een delegatie van het comité naar Uzon te reizen om de contacten daar te onderhouden.

Goederen kunnen worden ingeleverd op de derde zaterdag van de maand, tussen 9.30 en 11.30 uur aan de Capelleweg 36 in Oude-Tonge. Schone, droge en hele kleding wordt zeer gewaardeerd.