Afbeelding

Dammers Denk en Zet weer van start gegaan

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na een periode van rust zijn de dammers van Denk en Zet afgelopen maandag 19 september weer begonnen. Sommigen waren waarschijnlijk nog met hun vakantie bezig, want er ontbraken nogal wat spelers. En dat terwijl iedereen zo’n zin had om weer te beginnen. Er moeten dus wel geldige redenen geweest zijn.

P. Leroy speelde tegen Kamp om te beginnen een normale partij. Van het begin tot het eind zag het er naar uit, dat het een gelijkspel zou worden. En dat werd het ook.

Van Brussel zat zich al te verheugen op drie puntjes doordat Van Hoorn, zonder dat hij er erg in had, enorm in tijdnood was geraakt. Toch wist deze op het allerlaatst door een list nog twee puntjes van Van Brussel af te snoepen.

W. Vroegindeweij maakte tegen Jelier een slagzet naar dam. Daardoor kwam Jelier drie schijven achter te staan. Dat is wat te veel van het goede. Dan kun je beter maar stoppen, en dat deed Jelier ook.

Van Wijk, een nieuweling, begon zijn eerste wedstrijd tegen Kemeling heel goed. Kemeling maakte een fout, daardoor raakte hij twee schijven en een dam achter. Dan is het wel bekeken.

Meijer viel tegen Noteboom wat tegen. Hij maakte een verkeerde afruil. Even leek het dat hij nog wat terug zou komen, maar omdat hij niet meer in staat was een dam te halen, moest hij uiteindelijk het loodje leggen.

Van Rijnberg kwam tegen Wolfert al gauw drie schijven en een dam achter. Een klein foutje noemde Ruud dat. Het was de eerste partij nog maar, zei hij.

Uijttewaal won van De Rooij. Het ziet er naar uit dat Uijttewaal dit jaar de sprong naar Afdeling 1 gaat maken. Het moet natuurlijk nog wel gebeuren. 

Uitslagen

Afdeling 1

P. Leroy - G. Kamp 1-1
J. van Hoorn - P. van Brussel 1-1
A. Jelier - W. Vroegindeweij 0-3

Afdeling 2

L. Kemeling - H. van Wijk 0-3
M. Meijer - G. Noteboom 0-3
R. van Rijnberg - Joh. Wolfert 0-3
L. de Rooy - A. Uijttewaal 0-3