Advendo trad zelf natuurlijk ook op (Foto: pr).
Advendo trad zelf natuurlijk ook op (Foto: pr).

Twaalf koren zingen op korenfestival Ooltgensplaat

OOLTGENSPLAAT - Advendo organiseerde afgelopen zaterdag, 17 september, een korenfestival in Ooltgensplaat. “De twaalf koren die op bezoek zijn geweest, hebben allemaal twee keer opgetreden en het was een groot succes”, aldus een woordvoerder van het koor.

De koren kwamen uit Maassluis, Ridderkerk, Stellendam, Den Bommel en verschillende koren kwamen uit de omgeving van Rotterdam, waaronder Hoogvliet. “Zij hebben in het MFC ’t Centrum een geweldige dag gehad en de hele dag was een propaganda voor de koorzang in een modern jasje.”

Vooral de accommodatie was een succes, aldus Advendo. “Het was de bedoeling om een buitenfestival te houden, maar door de weersomstandigheden is vrijdagmiddag besloten om het binnen te laten plaatsvinden. De flexibiliteit van de beheerder van het gebouw kende geen grenzen. Twee podia werden gebouwd en het gebouw bleek uitstekend geschikt om zijn 300 mensen te kunnen bergen. Geweldig.”

Ooltgensplaat heeft zich bij de koren op de kaart gezet. Advendo laat weten trots te zijn dat dit festival op deze wijze heeft kunnen plaatsvinden.