Presentatie over werkzaamheden Haringvlietbrug op nieuwe schermen in raadzaal (Foto: Jaap Ruizeveld).
Presentatie over werkzaamheden Haringvlietbrug op nieuwe schermen in raadzaal (Foto: Jaap Ruizeveld).

“Als iedereen blijft doen wat hij of zij nu doet, loopt verkeer vast tijdens renovatie”

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - “Als iedereen blijft doen wat hij of zij nu doet, dan loopt het verkeer in 2023 vast. In feite zou met maatregelen het wegverkeer met rond 30% (meer dan 20.000 voertuigen) moeten worden verminderd.” Deze scherpe uitspraak was opgenomen in de videopresentatie van Diana Wonnink en Roy Kokshoorn, namens Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), donderdagavond in de Dialoogbijeenkomst voor de gemeenteraad. 

Door Jaap Ruizeveld

Thema was de geplande renovatieprojecten aan Haringvlietbrug (start januari 2023 met vervangen van bewegingsdelen) en Heinenoordtunnel en de gevolgen voor weg- en scheepvaartverkeer. 

Veelvuldig is dit komend knelpunt de afgelopen maanden al in de publiciteit geweest. Tijdens de Dialoogbijeenkomst gaven Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond enerzijds toelichting over de noodzaak van de werkzaamheden en werd anderzijds dieper ingezoomd op maatregelen die getroffen moeten worden om het weg- en scheepvaartverkeer enigszins gaande te kunnen houden. Aspecten daarin: omrijden en extra druk op verbindingswegen en het moeten kiezen van andere vaarroutes. 

Samenwerking gevraagd