Het openingsmoment van de Beroepscampus (Foto: Hans Villerius).
Het openingsmoment van de Beroepscampus (Foto: Hans Villerius).

Beroepscampus geopend met massaal ‘We gaan het doen’

Algemeen

SOMMELSDIJK - Van bovenaf zou een enorm doek met de tekst ‘We gaan het doen’ neerdalen om de feestelijke opening van de Beroepscampus te markeren. Toen bleek dat het bestelde doek niet tijdig in Sommelsdijk was gearriveerd, was er een alternatieve openingshandeling nodig. ‘We gaan het doen’, uit de kelen van alle aanwezigen. Een prima alternatief, vol symboliek.

Door Kees van Rixoort

De Beroepscampus Zuid was al een tijdje in gebruik. Met de recente oplevering van het noordelijk deel, was het donderdag 15 september tijd voor een officiële opening. Dit in bijzijn van heel wat betrokkenen, onder wie vertegenwoordigers van de drie o’s - onderwijs, overheid en ondernemers - en ook enkele scholieren en studenten.

Dagvoorzitter Coen Pots, een warm pleitbezorger van het beroepsonderwijs in Nederland, benadrukte in zijn openingswoord de noodzaak van samenwerking in de regio: “Het perspectief, het belang van de leerling en student staan voorop. Elk individu heeft een passie, een talent, een droom en een verleden. De grootste sleutel voor de voornaamste verbeterslag is de samenwerking van het vo/mbo met het..