Vrijwilligers bellen aan bij hulpvragers (Foto: Kees van Rixoort).
Vrijwilligers bellen aan bij hulpvragers (Foto: Kees van Rixoort).

Hoop op sneeuwbaleffect na Ooltgensplaat Doet

Algemeen

OOLTGENSPLAAT – Ramen zemen, boodschappen doen, de heg knippen, samen een bakkie koffie drinken. Meer dan tien vrijwilligers gingen er zaterdag op uit om in Ooltgensplaat klusjes uit te voeren voor hulpvragers. De organisatoren – de dorpsraad en het Diaconaal Platform – hadden het initiatief Ooltgensplaat Doet gedoopt.

Door Kees van Rixoort

Wordt het ramen zemen of rummikuppen? Klaas Sturris, bewoner van de Irenestraat, had gevraagd om het lappen van de ramen. Maar door het rare weer van zaterdag – felle zon en vijf minuten later weer een plensbui – had die klus ook zomaar in het water kunnen vallen. Niet getreurd, in dat geval gaan we rummikuppen, luidde de boodschap van de vrijwilliger van dienst. Want bij Ooltgensplaat Doet gaat het niet alleen om fysieke klussen, maar ook om een beetje aandacht voor elkaar.

Heel fijn

Uiteindelijk was het lang genoeg droog om de ramen van Klaas Sturris te zemen. “Heel fijn, want zelf kan ik het niet meer. Ik heb wel thuiszorg, maar die heeft andere bezigheden”, zegt de hulpvrager. “Ik woon hier nu acht maanden, en de r..