MIDDELHARNIS - Installatie VKGO-raadslid Leo Schellevis
MIDDELHARNIS - Installatie VKGO-raadslid Leo Schellevis Foto: Wim van Vossen

Gemeenteraad vergadert in nieuwe zaal

Goeree-Overflakkee - Donderdagavond vond oordeelvormende fase van de gemeenteraad als eerste vergadering na het zomerreces plaats. Onderwerp was o.a. de verdeling van een pot geld die gemeente Nissewaard als centrumgemeente aan Goeree-Overflakkee kan uitdelen. Daarnaast was de installatie van Leo Schellevis uit Sommelsdijk (VKGO) aan de orde als nieuw lid. Dat alles in het Bestuurscentrum Het Rondeel in een geheel verbouwde, bijna nieuw ingerichte raadzaal met nog aan te passen geluidsinstallatie. 

Door Jaap Ruizeveld

De vernieuwde zaal is medio oktober voltooid. Het mocht wat kosten, maar dan heb je ook iets. Het college vroeg de raad als eerste onderwerp in te stemmen met het voorstel om de in 2023 van de centrumgemeente Nissewaard te ontvangen financiële middelen uit de reserve centrumtaken (1.193.430 euro) toe te voegen aan de reserve sociaal domein. Het voorstel kreeg na kort debat direct een akkoord van de raad.

Gemeente Nissewaard is centrumgemeente voor de regio Zuid-Hollandse Eilanden en ontvangt geld van het rijk voor de centrumtaken Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang. Inmiddels is een flinke positieve reserve centrumtaken ontstaan van ruim 14 miljoen euro. Op advies van de Stuurgroep OGGZ+ stemde de raad Nissewaard in om de helft van de reserve centrumtaken naar rato te verdelen over de regiogemeenten. Voor Goeree-Overflakkee gaat het dan op het genoemde bedrag van € 1.193.430.                                

Installatie Leo Schellevis

Ook werd in deze vergadering Leo Schellevis (VKGO) als raadslid geïnstalleerd. Schellevis stond bij de verkiezingen als nummer 10 bij VKGO op de lijst. Toen Willy Heintjes vertrok als raadslid, kwam hij automatisch in aanmerking als opvolger.