Faunabeheerders in actie, hier bij de bestrijding van andere zoogdieren.
Faunabeheerders in actie, hier bij de bestrijding van andere zoogdieren. Foto:

Provincie verklaart 'ratrace' geopend

Regio - De omgevingsdienst maakte namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat besloten is tot ontheffingsverlening voor het bestrijden van de bruine rat en zwarte rat, met luchtdrukgeweer. Deze ontheffing geldt in de gehele provincie Zuid-Holland.

De overlast van de kleine knaagdieren is momenteel zodanig groot, dat actie nodig was. Faunabeheerders kunnen nu dus -met inachtneming van de regelgeving- iets doen tegen de verspreiding van de ratten. Vooral boeren hebben vaak last van ze. In meer bebouwde gebieden kunnen ze ronduit gevaarlijk zijn, omdat ze verspreiders van ziekten kunnen zijn.

Beroep en inzage

Zoals gebruikelijk bij dit soort besluiten, liggen de beschikking en de relevante documenten ter inzage. Een belanghebbende kan tot en met 10 oktober 2022 een beroepschrift indienen bij de Rechtbank van Den Haag, sector Bestuursrecht, onder vermelding van het zaaknummer 01031914. Bij een spoedeisend belang kan een belanghebbende tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van zowel het beroep- als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het is ook mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening digitaal in te dienen via het Digitaal loket (www.loket.rechtspraak.nl). Meer informatie is aan te vragen via: vergunningen@odh.nl