Afbeelding
Foto:

Hippe rimpels

Het leven met twee volwassen dochters in het gezin biedt mij de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken, waar de mannen in huis ongetwijfeld hun neus voor ophalen. Terwijl zij praten over Lego en de Formule 1, gaat het aan de dameskant over de nieuwste modetrends, kapsels, make-up en aanverwante zaken. Bovendien zorgen mijn dochters er wel voor dat ik er nog een beetje eigentijds bijloop, omdat ze het hebben van een hippe moeder blijkbaar erg belangrijk vinden.

Uiteraard geef ik zelf de grenzen aan. Die liggen zo ongeveer bij 'wings' van oogpotlood tot achter mijn oren tot haarkleuren die beslist niet in mijn kleurenpalet vallen. Andere adviezen neem ik soms wel ter harte. "Die jurk moet je niet kopen, mam. Zoiets had oma vroeger ook!" Dankzij de goedkeuring van mijn persoonlijke ballotagecommissie stap ik dus meestal vol zelfvertrouwen de deur uit. 

Dat zelfvertrouwen liep deze week echter een enorme deuk op toen mijn jongste zoon 's morgens vroeg naast me in bed kroop en in het ongenadige lamplicht mijn gezicht bestudeerde. "Mama, je krijgt allemaal barsten in je gezicht!" Daar ging mijn ingebeelde imago als vlotte moeder. Tsja, aan beginnende rimpels en andere voortschrijdende veroudering kan mijn deskundige stylingteam niet zo heel veel veranderen. Maar dat is niet erg. Barsten horen bij het leven. Het zijn de trotse haarscheurtjes van levenservaring, die bij mij nog maar net begint te komen. Mijn dochters zullen het ermee moeten doen: een hippe moeder met rimpels.