Beeld: Kibeo
Beeld: Kibeo Foto:

Kibeo gestart met "reformatorische kinderopvang"

REGIO - Kinderopvangorganisatie Kibeo is de afgelopen weken gestart met Elorah: peutergroepen, buitenschoolse opvang en kinderopvang vanuit een "christelijk reformatorische identiteit." Ook in Ouddorp is een vestiging van Elorah actief. Een aantal vragen met betrekking tot de identiteit van deze opvang blijft nog staan.

Elorah biedt verschillende soorten opvang aan, zoals peutergroepen (voor kinderen van twee tot vier jaar), buitenschoolse opvang (voor kinderen van de basisschool) en dagopvang (voor kinderen van nul tot vier jaar). Een dag bij Elorah start met gebed, een verhaal uit de Bijbel en een psalm of lied. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met een vve-programma aan de hand van de methode ‘Doe meer met Bas’. “Onze identiteit zit verweven in de thema’s, hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden om kinderen mee te geven. Daarnaast mag een kind bij ons echt kind zijn. Ze kunnen zich op hun eigen tempo ontwikkelen”, liet de organisatie in een persbericht weten.

Hoe zit het met die identiteit?

Een aantal vragen met betrekking tot de identiteit van Elorah blijft nog staan. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk hoe de vestiging in Ouddorp georganiseerd is en of kinderen van niet-reformatorische ouders ook welkom zijn. Een andere vraag die vanuit de geclaimde 'reformatorische identiteit' gesteld zou kunnen worden, is hoe men het concept kinderopvang geïntegreerd krijgt met die identiteit en wat die identiteit dan precies wel en niet inhoudt. Een en ander blijft in het ongewisse, omdat de organisatie op vragen van Eilanden-Nieuws niet bereikbaar was voor commentaar.