Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Mr. M. Vrolijk opende in Dirksland de herboren Victoriahallen

De gemeente Dirksland die gisteren baadde in de meest uitbundige najaars­zon heeft de Commissaris der Koningin en zijn echtgenote, mr. en mevr. Vrolijk, een hoogst aangename dag kunnen bieden. Het eerste deel van het bezoek vond ambtshalve plaats achter gesloten deuren maar al snel was de Commissa­ris één met de Dirkslanders die in gro­ten getale aanwezig waren bij de Vic­toriahallen waarvan de officiële inge­bruikname te gebeuren stond. Brand­ weermensen., B.B.'ers, leden van de Rode Kruis colonne en raadsleden vormden daar een haag om het hoogte­punt de nodige luister bij te zetten.

Nadat de gemeenteraad - in 1972 -­ de hallen aankocht heeft de dienst Ge­meentewerken, geruggesteund door ar­chitect Ad Gestel er wat moois van ge­maakt, Niemand die dat gisteren, oog in oog met het resultaat, betwistte al heeft een enkel raadslid nog zijn twijfels over de juistheid van de destijds genomen beslissing. Bij zoveel enthousiasme werd dat geluid echter gisteren gesmoord en ook burg. H. Bos liet er geen twijfel over bestaan dat de hallen, zoals ze er nu bijstaan een aanwinst voor de ge­meente, voor het dorp en voor de inwo­ners betekenen.

Mr. Vrolijk stemde met die constatering helemaal in, zelfs toen hij alleen nog maar het exterieur van de hallen gezien had, om het te herhalen toen de Commissaris en zijn gevolg gastvrij binnen waren genood. De officiële ope­ningshandeling vond bij de toegang tot het complex plaats van waaraf de Comm. de deur van de brandweergara­ge opende. ,,Wij hadden in het gemeen­tebestuur van Dirksland wel het ver­ trouwen dat er geen onverstandige be­slissingen zouden worden genomen", zo motiveerde de Commissaris de instem­ming van G.S. met de inrichting van de hallen. Graag wenste dhr. Vrolijk allen die van het gebouw gebruik maken daarin een goede tijd in de veronder­stelling dat een zo perfecte accommodatie zeker inspirerend op de prestaties zal blijken te werken.

Burg. Bos maakte nog van de gelegenheid gebruik om allen die bij de in- richting betrokken zijn geweest voor hun aandeel heel hartelijk dank te zeggen. Het hele gezelschap beleefde daar het voorlopige happy-end van het Victoria-verhaal. Wacht nog de inrichting van de middelste hal waarmee overigens ook spoedig een begin zal worden gemaakt. De bestemming ervan komt te liggen in de recreatief-culturele sfeer en in dat kader zal o.m. de drumband er gebruik van gaan maken.

Uit de krant van 1977