Afbeelding

Oud-burgemeester van Middelharnis Joh. Van Es overleden

MIDDELHARNIS - Donderdag 8 augustus overleed Johannes van Es op 91-jarige leeftijd. Hij is elf jaar burgemeester van Middelharnis geweest.

Door Adri van der Laan
Foto: Archief Eilanden-Nieuws

Burgemeester Joh. (Hans) van Es werd per 1 juli 1968 benoemd tot burgemeester van Middelharnis. Daarvoor was hij burgemeester van Oud-Alblas, een dorp in de Alblasserwaard. De heer Van Es (ARP, later CDA) was, voor hij burgemeester werd, acht jaar hoofd van een Christelijke Lagere School in Polsbroek. Tijdens zijn periode in Polsbroek was hij ook een jaar raadslid voor de ARP. Hij diende de toenmalige gemeente Middelharnis 11 jaar, tot in de zomer van 1979. Van Es volgde burgemeester P.W. Hordijk op als burgemeester van Middelharnis. Na deze periode vertrok hij naar de gemeente Maassluis om daar het burgemeestersambt op zich te nemen tot in 1993. Hij ging toen met vervroegd pensioen. In Middelharnis werd Van Es opgevolgd door de heer L.J. van Welsenis. In de elf jaar dat hij burgemeester van de gemeente Middelharnis was, werkte hij samen met de wethouders Koppelaar, Kleingeld, Hoogzand, Kievit en Krijgsman.

De periode dat Van Es burgemeester van Middelharnis was, is een heel intensieve tijd geweest. Tijdens zijn afscheid werd hij geprezen voor zijn inzet bij de ontwikkeling van Hernesseroord en de integratie van deze instelling in de Middelharnisser samenleving en voor zijn grote betrokkenheid bij de brandweer van de verschillende kernen.

De afscheidsdienst en de begrafenis hebben in besloten kring plaatsgevonden.