Afbeelding

IJsclub Ouddorp viert honderdste verjaardag

Algemeen

OUDDORP - Met ijsclubs gaat het niet overal goed. Er zijn er al diverse opgeheven wegens gebrek aan vorst, teruglopende ledentallen, stijgende kosten en problemen om de bestuursfuncties vervuld te krijgen. Het lijkt erop dat deze ontwikkelingen vooralsnog geen vat krijgen op de IJsclub Ouddorp. De vereniging is gezond en viert op 17 september het 100-jarig bestaan.

De IJsclub Ouddorp is opgericht op 11 december 1921. Het eeuwfeest had dus eind vorig jaar moeten plaatsvinden, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor. Nu viert de vereniging het jubileum op zaterdag 17 september. “Het is een gezellige bijeenkomst voor de leden”, zegt voorzitter Piet Meijer. “Er komen honderd mensen. Het feest is in ons verenigingsgebouw en een aantal tenten.”

Brakke ‘pitten’
Dat verenigingsgebouw staat bij de ijsbaan aan de Hofdijksweg. Dat is niet de locatie waar het in 1921 allemaal begon. De eerste ijsbaan was namelijk te vinden nabij de haven van Ouddorp, op een van de ‘pitten’ die daar destijds waren. Het water, daar aan de rand van de Grevelingen, was brak, zodat het een tijdje duurde ..