(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

PCOB organiseert bijeenkomst rondom ‘Senioren en financiële uitbuiting’

Verenigingen

MIDDELHARNIS - Maandag 19 september organiseert de PCOB Goeree-Overflakkee een middag rondom het thema ‘Senioren en financiële uitbuiting’. Om hier nadere uitleg over te geven, zijn ook de Rabobank en de politie vertegenwoordigd.

“Ouderen zijn vaak deels of volledig afhankelijk van anderen en daardoor kwetsbaar voor allerlei vormen, van misbruik, zoals bijvoorbeeld financiële uitbuiting. Naar schatting 30.000 ouderen (65+) zijn jaarlijks het slachtoffer van financiële uitbuiting. Aangenomen wordt dat het feitelijke aantal hoger ligt. Voorbeelden zijn het wegnemen van geld, sieraden en goederen, maar ook extra pinnen met de bankpas van de oudere. In 85% van gevallen is de pleger een familielid. Maar ook mantelzorgers, andere professionals en vrijwilligers maken zich hier schuldig aan. Ouderen doen vaak geen aangifte omdat ze zich schamen of omdat ze niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. Dit interessante onderwerp wordt deze middag gepresenteerd door de politie en de Rabobank”, aldus de PCOB.

“Waarschijnlijk heeft iedereen weleens te maken gehad met fraude, via WhatsApp, of door een babbeltruc aan de telefoon. Kom daarom naar deze middag voor meer informatie en natuurlijk voor de ontmoeting met elkaar.” De bijeenkomst vindt plaats in De Hoeksteen in Middelharnis en begint om 14.00 uur. De entree is 2 euro voor leden, niet-leden betalen 5 euro.