Peter Feller bij de Dirkslandse molen De Eendracht.
Peter Feller bij de Dirkslandse molen De Eendracht.

‘Het belangrijkste is dat de eilandelijke molens goed en maalvaardig blijven’

Algemeen

DIRKSLAND - Oud-wethouder Peter Feller is de nieuwe voorzitter van de Molenstichting Goeree-Overflakkee. Hij heeft de hamer per 1 juli overgenomen van Corstiaan Kleijwegt. Gaat er een nieuwe wind waaien? “Nee, dat sta ik niet voor. Het belangrijkste is dat de eilandelijke molens goed en maalvaardig blijven. En dat de bekendheid van dit erfgoed groeit.”

Door Kees van Rixoort

Toen Feller de vraag kreeg of hij interesse had voorzitter van de Molenstichting te worden, was hij nog wethouder. Dat het op dat moment om zijn nadagen als gemeentelijk bestuurder ging, maakte het gemakkelijker om het verzoek in beraad te nemen.

“Als inwoner ken ik de molens en geniet ik ervan. Het is belangrijk erfgoed, dat onderhouden moet worden om het te behouden. Ik wist ook dat de Molenstichting dat doet, die heeft immers een subsidierelatie met de gemeente”, vertelt Feller bij de Dirkslandse molen De Eendracht. “Toen de vraag kwam of ik voorzitter wilde worden, dacht ik: leuk, ik wil best een bijdrage leveren aan het in stand houden van dit culturele aspect van ons eiland.”