Afbeelding

NK Ocean Lifesaving in Ouddorp

Algemeen

OUDDORP - Dit weekend komen 111 sporters van 13 reddingsbrigadeteams uit heel Nederland in actie op het Ouddorpse strand tijdens het Nederlands Kampioenschap Ocean Lifesaving ABM. 

ABM staat voor leeftijdscategorie junioren (15-18 jaar), senioren (18-29 jaar) en masters (30+ jaar). De lifesavingsport is een diverse sport met verschillende onderdelen in het zwembad en op het strand. Deze wedstrijd betreft de strandonderdelen. Hierbij komen een aantal onderdelen aan bod zoals beachflags, een soort stoelendans met stokjes in het zand. Verder ook de beach run en de beach sprint, hardlopen en sprinten door het mulle zand. Ook op zee worden onderdelen uitgevoerd bijvoorbeeld surf race, een zwemronde door de branding. Verder wordt op zee ook gebruik gemaakt van materialen zoals rescueboards en surfski’s en zijn er meerdere estafettes waarbij het erom gaat wie het snelst kan redden. 

De wedstrijd vindt plaats op strand ‘t Flaauwe Werk te Ouddorp, de Ouddorpse Reddingsbrigade is de gastheer. “Wij verzorgen onder andere de bewaking van de wedstrijd, verlenen eerste hulp waar nodig en zorgen dat alles veilig kan verlopen.”