Onder meer Theo Bestman en Piet van Koppen houden het strand schoon, rechts een trotse teamleider Huib Klink (Foto: Sam Fish).
Onder meer Theo Bestman en Piet van Koppen houden het strand schoon, rechts een trotse teamleider Huib Klink (Foto: Sam Fish).

“Natuurlijk ben je trots, maar het is niet onze drijfveer”

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In juli van dit jaar werd bekend dat Goeree-Overflakkee het schoonste strand van Nederland was geworden. Dat mag ook wel. Er wordt in Ouddorp hard gewerkt om het strand schoon te maken. We spraken met toezichthouder en coördinator van het team, Huib Klink.

Door Sam Fish 

Het begon voor Huib Klink zo’n vijf tot zes jaar geleden. “Dat was toen nog met een Poolse familie,” vertelt hij. “Zij kregen echter ander werk aangeboden en zijn toen gestopt. Sindsdien doen we dit werk met een echte aannemer.”

“Als buitendienst zijn we het hele jaar actief op het strand,” laat hij weten. “In het laagseizoen doen we dat met één team van drie personen. Zij maken ’s ochtends en ’s avonds het strand afvalvrij. In het piekseizoen doen we dat met twee teams. Het ene team start dan bij de Brouwersdam en het andere team op het strand. Zij werken dan naar elkaar toe.” Dat piekseizoen start ongeveer twee weken voor de zomervakantie en gaat daarna nog twee weken langer door. “Maar we houden ook zeker het weer in de g..