Afbeelding

Het Landelijke Grootkoor Halleluja 2 van start

Cultuur

REGIO - Het groot landelijk gemengd, alle-leeftijdenkoor start het tweede seizoen in oktober met een veelzijdig christelijk repertoire. De liederen zijn speciaal bewerkt door verschillende dirigenten. 

Er staan veel liederen op het programma, zoals het Halleluja-Chorus van Händel, maar ook het eenvoudige geestelijke lied. Het koor wordt muzikaal ondersteund door beroepsmusici Martin Zonnenberg, Joost van Belzen en Peter Wildeman en zal optreden in verschillende kerken in Nederland.

Het eerste optreden vindt plaats in de Doelen van Rotterdam op 27 december, daarna volgen concerten in Amersfoort, Ede en Goes. “Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen”, laat het koor weten. “We studeren in heel Nederland, namelijk in Amersfoort, Nunspeet, Goes, Hardenberg, Veenendaal, Middelharnis, Capelle aan den IJssel, Gouda en Sliedrecht. En indien gewenst: in mei 2023 vertrekken we met het koor naar Israël, daar waar we zingen en ons hart nog warmer wordt.” Landelijk Grootkoor Halleluja wil graag een christelijk familiekoor zijn om samen te zingen voor de naaste dichtbij en ver weg. Meer informatie over dit GrootKoor en opgeven als lid kan via www.hallelujakoor.nl.