Wethouder Henk van Putten en Gert-Jan van Veen met de winnende wijn (Foto: Kees van Rixoort).
Wethouder Henk van Putten en Gert-Jan van Veen met de winnende wijn (Foto: Kees van Rixoort).

Vis op de (menu)kaart tijdens Weken van de Goereese Vis

Algemeen

OUDDORP – Wordt het een Bulgaarse viognier, een Siciliaanse vermentino, een Zuid-Afrikaanse chenin blanc, een Franse chardonnay of een Spaanse chardonnay? Welke witte wijn is dé wijn die tijdens de Weken van de Goereese Vis het beste past bij de visgerechten die vijfentwintig eilandelijke restaurants gaan serveren? De verkiezing door restauranthouders en sponsoren, maandag 22 augustus in beachclub ’t Gorsje aan de Brouwersdam, vormde de aftrap van de Visweken, die op vrijdag 2 september van start gaan voor het publiek.

Door Kees van Rixoort

De vijf witte wijnen waren geselecteerd door Gert-Jan van Veen van GoedeReede Wijnen. “Er is altijd een Goede Reede voor een goed glas wijn”, zei Van Veen, die zijn wijnhandel in 2018 startte. “En vanavond kiezen we de wijn die het beste past bij de Goereese vis.”

De bij de aftrap – wellicht een nieuwe traditie – aanwezige restauranthouders en sponsoren kregen de opdracht om de vijf wijnen te proeven bij de visgerechten die beachclub ’t Gorsje serveerde. Uiteindelijk kwam de chenin blanc uit Zuid-Afrika als winnaar uit de bus. Wethouder Henk van Putten maakte de uitslag van de verkiezing bekend.

Dé wijn