Beste lezer,

Voor u ligt de eerst vrijdagkrant ‘nieuwe stijl’ van Eilanden-Nieuws. Niet zozeer qua uiterlijk, maar vooral inhoudelijk is de krant vanaf vandaag op een aantal plaatsen veranderd. Een korte uitleg is hierbij op zijn plaats.

Nog niet zo lang geleden hebben we een lezersonderzoek gehouden. De rode draad die daarin te zien was, is dat u als lezer vooral meer nieuws en achtergronden bij het nieuws over Goeree-Overflakkee van ons wil zien. Het bracht het team van Eilanden-Nieuws ertoe om de krant nog eens kritisch door te nemen. We hebben vooral gekeken hoe en waar we ruimte konden creëren voor meer nieuwspagina’s om aan die vraag te kunnen voldoen. Dat heeft tot een aantal inhoudelijke wijzigingen geleid.

De krant kende tot vorige week een aantal vaste rubrieken. Leuke, interessante en lezenswaardige bijdragen van verschillende mensen, maar geen nieuws over Goeree-Overflakkee en haar directe omgeving. Een aantal rubrieken keert per vandaag daarom niet meer terug in Eilanden-Nieuws op vrijdag. Dat zijn de weercolumn van Marc Putto, de vraag van de week en de rubriek Neem en Lees van Sjaak van Groningen. We zijn de makers van deze rubrieken veel dank verschuldigd voor al hun bijdragen en willen die op deze plaats ook uitspreken. Binnenkort zal ook de rubriek ‘Ingezonden foto’ verdwijnen, al blijft foto’s insturen natuurlijk mogelijk en zullen we waar dat kan mooie foto’s proberen een plekje te geven, bijvoorbeeld bij de Beeldcolumn die regelmatig in de krant te vinden is.

Onze christelijke identiteit vinden we erg belangrijk, daarom vindt u vanaf deze week voorin de krant de pagina’s Kerk & Geloof, met kerkelijk nieuws en andere ethische onderwerpen, belicht vanuit een Bijbelse visie. De kerkdiensten staan om die reden sinds deze week in de huis-aan-huiseditie. Het Jeugdhoekje blijft, maar zal vanaf half september nog 1 pagina beslaan.

Met deze aanpassingen creëren we meer ruimte voor onze belangrijkste doelstelling: christelijk gefundeerd nieuws brengen over Goeree-Overflakkee. We begrijpen terdege dat we verschillende lezers zullen teleurstellen en hopen met nog meer nieuws en achtergronden over ons mooie eiland die teleurstelling (deels) weg te nemen.

Namens team Eilanden-Nieuws,

Gert Klok (hoofdredacteur)