Afbeelding

Ger. Gem. Ouddorp neemt verbouwd en vernieuwd kerkgebouw in gebruik

Kerk & Geloof

OUDDORP - Donderdagavond (gisteren) mocht de Gereformeerde Gemeente Ouddorp het verbouwde, uitgebreide en op veel onderdelen vernieuwde kerkgebouw aan de Spaanseweg in gebruik nemen. Dat gebeurde met een speciale eredienst die werd geleid door de plaatselijke predikant ds. G. Pater. 

Door Jaap Ruizeveld

De kerkelijke gemeente is dankbaar en blij met deze accommodatie die licht en ruimte uitstraalt en met een uitbreiding van het aantal zitplaatsen tot 350, nu meer leden en bezoekers kan ontvangen.

De verbouwing heeft ongeveer een half jaar in beslaggenomen. Er is een deel aan de kerk aangebouwd en gelijktijdig kon groot onderhoud worden gepleegd. Er is nieuwe vloerverwarming aangelegd, nieuwe verlichting en een nieuwe geluidsinstallatie. Er is een ruimere hal gecreëerd met toiletgroep. Het orgel kreeg een verflaag en om gelden bijeen te kunnen brengen voor de verbouwingskosten werd o.a. een boek uitgebracht met de titel ‘Hij doet welhaast uw heilzon dagen’. Daarin staan een twaalftal preken van ds. Pater. Ook is ingespe..