Afbeelding

Rioolgemaal Ouddorp krijgt opknapbeurt

Algemeen

OUDDORP - Binnenkort begint Waterschap Hollandse Delta met de renovatie van het rioolgemaal Ouddorp. In het gemaal komen nieuwe pompen. Verder komen er nieuwe schakelkasten en wordt de elektrotechnische installatie vervangen. 

“We voeren reparaties uit aan de binnen- en buitenkant”, aldus het waterschap. “We beginnen eind augustus. Het werk is eind oktober klaar. Tijdens de renovatie nemen tijdelijke pompen het werk van het rioolgemaal over. Deze losse pompen hebben dezelfde capaciteit en komen naast het gemaal te staan.”

De werkzaamheden brengen veel drukte met zich mee in de omgeving van het gemaal, luidt de waarschuwing van Hollandse Delta. “Zo worden de tijdelijke en nieuwe pompen over de weg geleverd en dat kan tot enige verkeershinder leiden. Op doordeweekse dagen wordt er gewerkt tussen 7:30 uur tot 16:00 uur. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Hiervoor vragen wij begrip.”

Het rioolgemaal Ouddorp verzamelt het afvalwater van Ouddorp en omgeving. Daarna wordt het water via een leiding naar de rioolwaterzuivering in Goedereede gepompt. Daar wordt het schoongemaakt en afgevoerd naar het Havenkanaal van Goedereede.