Afbeelding

Echtpaar Hoolsema: “Heerlijk, die ruimte en rust”

Interview

ACHTHUIZEN - Sinds vijf jaar reizen de zestigers Jacob en Gerda Hoolsema uit Nieuw Roden (Drenthe) met de caravan naar mooie plekjes. “We zoeken iedere keer bewust de kleinere campings uit.” Daarom kijken ze naar campings die zijn aangesloten bij SVR: Stichting Vrije Recreatie. “Toen we de kaart met daarop de mogelijke campings bekeken, viel ons oog op Achthuizen.”

Door Erwin Guijt

Dat was niet helemaal toevallig. Ze hadden het er al over gehad om naar een camping in Zeeland te gaan. “Maar die zuidwestelijke kust, met de stranden, vinden we zo druk.” En toen stuitten ze op Achthuizen. Lachend: “Grappig genoeg heet een van onze buurgemeenten Zevenhuizen.” De keus was dus snel gemaakt. “We zagen dat er nog maar sinds kort een mini-camping, de Kastanjehoeve, zit. Dus hadden we zoiets van: laten we dat eens proberen.”

Pontje

Daarvoor waren ze nog nooit op vakantie geweest op het eiland. Wel eroverheen gereden. “We hebben een kleine dertig jaar terug in Vrouwenpolder gezeten.” Het eiland leek het echtpaar een mooie plek om veel te fietsen. Dat doen ze namelijk graag op vakantie. Met de fietsendrager achter..