Meditatie - Een ernstige waarschuwing

De uitstraling van ons gedrag verbetert of verontreinigt de atmosfeer van onze samenleving waarvan kinderen en volwassenen deelgenoten zijn. Ik zou ieder mens die zich volledig overgeeft aan zijn hartstochten willen vragen om in ieder geval even te pauzeren wanneer meisjes en spelende kinderen u aanstaren. 

Als u niets om engelen geeft, stop dan in het belang van uw zoon of dochter. Laat de melaatsheid van uw zonden uw nageslacht niet meer bevuilen dan noodzakelijk is. Stond u op het punt een smerige zin uit te spreken? Houd deze binnen, want het is niet goed dat kleine oren zo snel ontheiligd worden door datgene wat voor u normaal is geworden; tot nu toe zal het voor hen nog schokkend zijn. 

Staat u op het punt te lasteren? Is het niet genoeg om uw Maker te vervloeken? Waarom hebt u een tweede vloek nodig van dit onschuldige kleine kind? Waarom zou u die lippen die afschuwelijke woorden leren spreken? Man of vrouw, als u nog een beetje gevoel hebt, respecteer dan de puurheid van hun jeugd. En wanneer u uzelf voor de jeugd niet wilt inhouden vanuit het motief van heiligheid, doe het dan in ieder geval omwille van terughoudendheid van openlijke zonde. Zondig niet moedwillig en wreed in de nabijheid van kinderen!