Creatief zoeken naar oplossing voor toeristische vaarverbinding

GOEREE-OVERFLAKKEE - CDA, SGP, PvdA en TOG dienden donderdag bij monde van Huising, Kasteleijn, Grinwis en De Jonge een motie in waarin het college wordt opgeroepen om te kijken of de Toeristische Vaarverbinding Haringvliet alsnog door kan gaan. 

Door Jaap Ruizeveld

De vervolgstap die nu gezet wordt is dat wethouder Van Putten - in de geest van de motie - snel gaat kijken of er op creatieve wijze mogelijk samen met Hoeksche Waard nog iets te regelen valt deze zomerperiode. Het college zal het onderwerp, stand van zaken, in het wekelijks beraad ook bespreken. Het is allemaal kort dag.

Waar gaat het over? Het college is gevraagd alsnog met andere gemeenten of genoemde gemeente op te trekken en met spoed te zoek naar een rederij die de vaartochten vanaf 13 juli kan uitvoeren en de kosten die dan gemaakt moeten worden te verrekenen met de subsidie die beschikbaar was voor het eerste jaar van de expeditie Haringvliet. Daarin zouden op het eiland de havens van Middelharnis, Stellendam en ook Stad aan ’t Haringvliet aangedaan kunnen worden. In de motie wordt verwezen naar de recente onverwachte melding dat de aangewezen uitvoerende partij door personeelsgebrek de afspraken niet kan invullen en daarmee een mooie toeristische voorziening voor het eiland dreigt te verdwijnen. Overigens zou een bedrijf bereid zijn in te stappen, maar dan moet er ook overeenstemming zijn over het prijskaartje aan dit project.