Afbeelding

Voor u gelezen: De brief van Briarton Park

Na het overlijden van de directrice van de kostschool, krijgt Cassandra een geheimzinnige brief in handen. In de brief, die al een paar jaar oud is, wordt ze verzocht naar het landgoed Briarton Park te komen.

Cassandra geeft gehoor aan de oproep en na een lange reis per koets arriveert ze op de plaats van bestemming. Maar op Briarton Park aangekomen treft ze niet de briefschrijver, maar de weduwnaar James Warrington met zijn twee dochters, een zus en schoonmoeder aan.

Cassandra neemt haar intrek in een klein pension in het dorp en puzzelt samen met de nieuwe eigenaar van Briarton Park over de inhoud van de brief. Al snel blijkt dat een aantal inwoners uit het dorp er belang bij heeft dat de inhoud van de geheimzinnige brief verborgen blijft.

De moord op een van de betrokkenen bij het mysterie rondom de afkomst van Cassandra leidt uiteindelijk naar de ontknoping van het raadsel.

In deze Regency-roman is er veel ruimte voor romantiek. De beschrijvingen van het typische Engelse landschap, de inrichting van de majestueuze landhuizen en het reilen en zeilen van de rangen en standen binnen de dorpsgemeenschap zijn beeldend. Een vlot geschreven boek, voor wie houdt van historische romans die zich afspelen in het oude Engeland uit de tijd van Jane Austen.


Voor u gelezen: Maak van je imperfectie je kracht

“Het woord imperfectie geeft ons een ongemakkelijk gevoel. We willen dit het liefste bedekken. Doen alsof het er niet is. Het verstoort onze sprookjeswereld. Onze illusie. Mijn missie is dat er wél gepraat wordt over imperfectie en gebrokenheid. Onze imperfecties maken ons juist uniek en onderscheiden ons van anderen.”

Evelyn Koelewijn neemt haar lezers mee langs het pad van imperfectie naar kracht. Onderweg stopt ze bij belangrijke gebeurtenissen op haar levenspad. Ze vertelt hoe ze de gevoelens van ‘haat naar haar lichamelijke imperfecties samen met God heeft weten om te buigen naar kracht.’

Evelyn is geboren met cerebrale parese, een aandoening die krachtsverlies en bewegingsstoornissen met zich meebrengt. Als Evelyn vier jaar is gaat ze naar school. De voorheen blije en levenslustige kleuter verandert langzaam in een bang en eenzaam kind. Ze wordt jarenlang gepest en buitengesloten omdat ze ‘anders’ is. In de jaren die volgen legt Evelyn de lat heel hoog voor zichzelf. Ze lijdt aan een diep minderwaardigheidsgevoel en wil maar één ding: ‘normaal’ zijn.

Met vallen en opstaan leerde ze van imperfectie haar kracht te maken. In vijf hoofdstukken gaat ze op reis met de lezer om de eigen imperfectie onder ogen te zien dit en vervolgens met Gods hulp om te buigen naar kracht.

Na de beschrijving van het indrukwekkende levensverhaal van Evelyn, komen de volgende onderwerpen aan bod: terug naar de essentie van wie jij bent, je imperfectie omarmen, je imperfectie omzetten naar kracht, je unieke licht laten schitteren en onvoorwaardelijk liefhebben. De schrijfster geeft veel voorbeelden uit de praktijk en reikt een uitgebreid bronnenoverzicht aan van de door haar geraadpleegde literatuur.

Een indrukwekkend en leerzaam boek, waarin ook de worsteling van Evelyn als jongvolwassene met God over het ‘waarom’ van haar handicap een plaats heeft gekregen.

Inclusief een QR-code voor een online training door de schrijfster over de 5 stappen van imperfectie naar kracht.

Afbeelding