Ellen van Rossum (CDA): "Maatschappelijke betrokkenheid past bij mij als persoon"

Ellen van Rossum is geboren en getogen op het eiland en woont samen met George in Ooltgensplaat. "Ik ben een echte Flakkeese boerendochter", vertelt ze. In 2017 richtte ze de Ergotherapie Oostflakkee op met een breed werkveld dat zich uitstrekt over het oostelijk deel en het midden van Goeree-Overflakkee. Bij haar inzet en activiteiten werkt Van Rossum samen met huisartsen, fysiotherapiepraktijken en thuiszorgorganisaties. "Ergotherapie is zorg op maat, afgestemd op de wens van de cliënt", geeft ze aan. Ze is blij met haar eigen praktijk, om vandaaruit een bijdrage te mogen leveren aan de gezondheidszorg op het eiland. "Mensen helpen om de zelfredzaamheid te vergroten, dat maakt mijn werk boeiend. Maatschappelijke betrokkenheid past bij mij als persoon." Daarom is volgens haar te verklaren dat zij zich bij het CDA thuis voelt. "De kernwaarden van de partij passen bij hoe ik in het leven sta."  

Zorg en wonen

Hoewel zij pas eind 2021 tot de steunfractie van het CDA toetrad, was ze al eerder actief in de partij. Van Rossum dacht mee over het verkiezingsprogramma en merkte dat zij steeds meer enthousiast werd over het politieke gebeuren en ook om daar deel van uit te mogen maken om de belangen van burgers en het eiland eventueel te mogen behartigen. De beleidsvelden waarop zij zich binnen de fractie zal richten, worden nog nader ingevuld, maar Sociaal Domein (samen met Edwin van Os), Volksgezondheid en Volkshuisvesting zijn mogelijkheden. 

Ellen van Rossum was bijna drie jaar secretaris van de Dorpsraad Ooltgensplaat, een functie die zij nu neerlegt. "Dorpsraden zijn belangrijk", zegt ze, "vooral gericht op de leefbaarheid van de kleine kernen." Ze heeft ook zeker nog hobby’s: "Ja, lezen, wandelen en contacten onderhouden en", ze lacht erbij, "haken. Ik heb het me aangeleerd in de COVID-tijd en het is echt ontspannend en geeft rust."