Afbeelding
Foto:

Kleine inspanning, maar grote uitwerking (Column 5 familie Breen)

"Ik beloof niets, maar laat me iets proberen." Zo nam ik afscheid van deze broeder. Een e-mailtje aan een uitgever in Nederland, met de vraag voor 15 jongerenbijbels voor een gereduceerd bedrag is snel getypt. De volgende dag al reactie in de inbox, en wat voor één! Boven bidden en denken. Daar waar ik dacht aan 15 stuks voor een aangepaste prijs, werden ons 100 stuks aangeboden… gratis! Drie dagen later zaten ze al in een zeecontainer richting Suriname. 100 x de prijs per stuk = meer dan 5000 euro. Zo gaan we dan aan het rekenen, maar nee, God rekent niet met euro’s: 100 Bijbels = 100 jongeren waaraan God Zichzelf openbaart door Zijn eigen Woord = niet in geld uit te drukken.

Al zo lang had deze man, met geloof, gebeden om Bijbels voor zijn jeugd. Nu was het zover, en wat een blijdschap bij deze jongeren. Iets wat onbetaalbaar voor ze was, hebben ze nu in hun handen, gratis en voor niets.

Zo’n kleine inspanning, maar zo’n grote uitwerking. Wat een les ook weer voor mezelf. Ook al zijn de stapjes die wij kunnen zetten klein, we mogen er grote verwachtingen van hebben. Niet omdat wij zo goed zijn, maar omdat God zo goed is, het is Zijn werk. Wij zien alleen deze jongeren voor ons met de Bijbel in hun handen, maar God ziet deze jongeren met hun ouders, broertjes en zusjes, en die in een buurt wonen samen met andere mensen, straks misschien kinderen krijgen, opa en oma worden, enz. God weet wat deze Bijbel, in de levens van al die mensen, voor betekenis gaat hebben.

Aan Hem alle eer!

Afbeelding