Afbeelding
Foto:

Neem en lees: Rijkdom! William Guthrie en het grootste bezit

Jaren geleden schreef de Schotse dominee William Guthrie zijn boek Des christens groot interest. Dit oude en bekende boek van Guthrie is nu voor jou herschreven. Omdat de inhoud het waard is om gelezen te worden. Maak kennis met het werk van Guthrie en voel de liefde van deze prediker tot zielen, als hij antwoord geeft op vragen die in je hart kunnen leven. Het was zijn grote doel om mensen tot Christus te leiden, zoals Andreas zijn broer Petrus tot de Heiland leidde.

Dit boekje (127 blz.) is geschikt voor persoonlijk gebruik en kan zeker ook dienen voor (jeugd)verenigingen. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal gespreksvragen.

Jeroen Kriekaard spoort jong en oud aan om de boeken van de puriteinen te lezen. Waarom? Ze brengen een arme zondaar aan de voeten van een rijke Jezus. Deze puriteinen wist uit ervaring hoe heerlijk dat was, daarom spoorden ze anderen aan om Hem te zoeken. Dat wil de schrijver ook jullie/ons doen. De Heere kan het gebruiken tot eeuwige zegen! Deze uitgave is een vereenvoudigde versie van Guthries boek om jou met dit werk in aanraking te brengen. Lees het biddend en vraag of de Heere je wil leiden. De Heilige Geest is almachtig. Dit boek ‘Rijkdom’ is gebaseerd op het originele werk van Guthrie. Vanzelf is het origineel beter en compleet. Deze vereenvoudiging is bedoeld om, als je het gelezen hebt, wellicht later het origineel beter te begrijpen. De schrijver laat vooral Guthrie spreken, maar hij heeft aan het begin van elk hoofdstuk een voorbeeld geschreven als inleiding op dat hoofdstuk, om het thema ervan in jouw tijd te plaatsen. 

Ds. W. Visscher doet een hartelijke aanbeveling om dit boek te lezen en te herlezen, niet alleen voor jongeren, voor hen in de eerste plaats. Maar ook ouderen zouden dit boekje kunnen lezen, om het originele boek van Guthrie er daarna bij te pakken. En tenslotte moet het ons brengen bij de Bijbel, want daarvan geldt dat ze wijs kan maken tot zaligheid. 

Deel I heeft in 11 hoofdstukken de volgende titel: Ben ik echt verbonden met Christus?

Deel II gaat in op de volgende vraag: Ik heb ontdekt dat ik geen deel heb aan Christus. Wat moet ik doen?

Van harte aanbevolen, voor jong en oud!