Afbeelding

Rotary GO laat vrijwilligers Calando culinair genieten op Beroepscampus

Algemeen

SOMMELSDIJK - Normaal gesproken zijn de vrijwilligers van Calando druk in de weer voor de mensen die de laatste fase van hun leven doorbrengen in het hospice. Zorg leveren, aandacht geven. Maar die vrijwilligers mogen ook zelf wel eens wat aandacht ontvangen, dacht de Rotary Goeree-Overflakkee. Daarom serveerde de serviceclub woensdagavond een diner in de Beroepscampus. Samen met leerlingen van het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR).

Door Kees van Rixoort

De eilandelijke Rotary wist 27 van de ruim 50 vrijwilligers van Calando te interesseren voor het diner. Ze kregen in het fraaie restaurant van de Beroepscampus een driegangendiner voorgeschoteld, voorafgegaan door een amuse van roompaté met rode port. Daarna kwam een Spaanse paprikasoep op tafel, gevolgd door een varkenshaas met abrikoos en brie, gewikkeld in katenspek. Het dessert du chef – bestaande uit bavarois, ijs, slagroom en chocolade – maakte het geheel compleet.

De bediening was in handen van een aantal leden van de Rotary Goeree-Overflakkee en derdejaars leerlingen, die ook de bereiding van de gerechten voor hun rekening hadden genomen. Dit laatste onder leiding van HBR-docent Teun Koote. De Rotary-leden maa..