Afbeelding

Voor u gelezen: Een weg door water en vuur

Niet alleen de vrouwen en kinderen van Freetown lopen gevaar op een wraakactie door hun eerdere ontvoerders. Ook Murphy en zijn dochter Ellie vormen een felbegeerd doelwit voor de nietsontziende bendes van mensensmokkelaars. Zij willen niets liever dan het definitief uitschakelen van Murphy.

Na de dood van zijn eerste vrouw Marie trouwt Murphy met Summer, een verpleegkundige uit Freetown. Murphy redde haar in het eerste deel van deze serie uit de handen van haar ontvoerders. Mooi om te lezen hoe Murphy in de aanloop naar zijn bruiloft steeds een stukje van zijn levensverhaal vertelt aan Ellie. Samen met haar kijkt hij terug op zijn kinderjaren in Florida, zijn liefde voor Marie, de moeder van Ellie, en de bijzondere manier waarop hij carrière maakte als militair gespecialiseerd in geheime reddingsoperaties.

Kat-en-muisspel

Op de dag van de bruiloft van Murphy en Summer gaat het vreselijk mis. Een explosie in het ziekenhuis van Freetown maakt dat de bruiloftsgasten zich spoeden naar de plek des onheils. Tijdens de reddingsactie van de patiënten worden Ellie, Summer met haar dochter en nog een tienermeisje ontvoerd. Wat Murphy tot nu toe alleen kende vanuit zijn werk wordt nu werkelijkheid in zijn eigen leven.

De zoekactie naar zijn geliefden brengt Murphy in levensgevaarlijke situaties. De ontvoerders spelen een kat-en-muisspel met Murphy en de zoektocht voert hem uiteindelijk naar het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. Hier wacht hem een huiveringwekkende confrontatie met zijn belagers. Maar Murphy is vastbesloten om tot het bittere einde te vechten voor zijn geliefden.

‘Door water en vuur’ is een spannend boek met veel onverwachte wendingen waarbij het nodige geweld komt kijken. Wie hier niet van houdt kan dit boek beter niet lezen.

De veelvoud aan spectaculaire reddingen van de hoofdpersoon doen wat mij betreft wat af aan de geloofwaardigheid van het geheel.

De aangrijpende werkelijkheid van de wereld van mensenhandel zet aan het denken. Ook geeft de schrijver een positieve boodschap mee waarin liefde, opofferingsgezindheid en verbinding met anderen en uiteindelijk dé Ander een belangrijke plek innemen.