Samen werken met vilt zorgde voor een goede vriendschap. Links: Lenie van Erkelens, rechts: Nelly Witte (Foto: Klazina de Bakker).
Samen werken met vilt zorgde voor een goede vriendschap. Links: Lenie van Erkelens, rechts: Nelly Witte (Foto: Klazina de Bakker).

Vilten muizen zorgen voor een bijzondere vriendschap

Algemeen

STELLENDAM - Muizen. De woonkamer van Lenie van Erkelens (60 jaar) uit Stellendam staat er vol mee. Muizen van vilt dan, welteverstaan. De vrolijke diertjes zijn tot in detail afgewerkt, compleet met kleertjes en bijbehorende accessoires. Wie de grote muizenfamilie ziet, kan nauwelijks geloven dat Lenie nog maar anderhalf jaar geleden met vilt begon te werken.

Door Klazina de Bakker

“Het is een uit de hand gelopen hobby”, lacht Lenie, om zich heen wijzend. In de vensterbank staat een aantal van haar werkstukken, waaronder een kussend muizenpaartje en een theekopje met levensechte, paarse viooltjes, waartegen een laddertje met een klimmend muisje staat. “Dat theekopje is Lenie dierbaar: “het is nog van mijn oma geweest.” Aan de muur, boven de kamerdeur, hangt een rendierhoofd, nagemaakt uit een Disneyfilm. Naast filmpersonagers zijn er meer beroemdheden te vinden. Lenie pakt een statig muizenpaar, dat koninklijk gekleed is en zo op een staatsieportret zou kunnen. “Dit zijn Willem-Alexander en Máxima, die zet ik in het raamkozijn als het Koningsdag is. Ik zet steeds iets anders neer. Rond 5 decem..