Alle leerlingen slaagden, dus dat leverde tevreden gezichten op (Foto: Jaap Ruizeveld).
Alle leerlingen slaagden, dus dat leverde tevreden gezichten op (Foto: Jaap Ruizeveld).

43 scholieren ontvangen diploma jeugd-EHBO

Algemeen

OUDDORP - Het was woensdag de afsluitmorgen van de cursus jeugd-EHBO cursus in Ouddorp, waaraan liefst 43 leerlingen van de Christelijke Basisschool Koningin Beatrix hadden deelgenomen. En met een eclatant succes, want aan elke leerling in groep 8 kon het diploma worden overhandigd.

Door Jaap Ruizeveld

Tot vóór de covid-periode was er voor de diploma-uitreiking dan een samenkomst op de school zelf, maar dit keer was een attractief en leerzaam programma op een andere locatie georganiseerd. Het Ouddorpse brandweerkorps had gastvrij de kazerne aan de Hofdijksweg opengesteld voor een happening waaraan het korps zelf actief deelnam met informatie en presentaties en waaraan ook het Rode Kruis enthousiast een bijdrage leverde.

Karin Groenendijk en nog eens een Karin Groenendijk hadden op de Beatrixschool de 20 lessen jeugd-EHBO verzorgd die tot het diploma leidden. Compleet met de onderdelen Reanimatie en AED. Leren hoe je levensreddend kan handelen kan bij de scholieren op veel aandacht en interesse rekenen, met wel de kant..