Werk aan wegen rond Zuidzijde begint.

Algemeen

ZUIDZIJDE - In juni beginnen de werkzaamheden aan drie wegen rond Zuidzijde: de Tilsedijk, de Bommelsedijk en de Schoolweg. Deze wegen worden vernieuwd, maar ook anders ingericht na signalen van inwoners. Zij ervaren overlast door het rijgedrag van automobilisten. In het ontwerp zijn verschillende maatregelen opgenomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

De bedoeling was om al in april te beginnen. Dat is vertraagd, vanwege afspraken die gemaakt moesten worden met Waterschap Hollandse Delta. Het waterschap is beheerder van wegen eromheen.

Aannemer Strukton Civiel begint in de week van 13 juni. Het project wordt in vijf fases uitgevoerd. Als eerste wordt de Bommelsedijk aangepakt. De gemeente kijkt nog naar de opties voor tijdelijke parkeergelegenheid. De verwachting is dat de werkzaamheden tot begin oktober zullen duren. Meer informatie over de fasering komt in de zogenaamde BouwApp te staan. Inwoners zonder app (of smartphone) kunnen meer informatie vinden op www.goeree-overflakkee.nl/werkzaamheden