Vervolg van voorpagina: Sjaloom Zorg opent nieuwe dagbestedingslocatie

Het voormalige pand van Kievit Warmte aan de Oostdijk 49 in Sommelsdijk onderging vorig jaar een flinke metamorfose en werd geschikt gemaakt om als dagbestedingslocatie te dienen voor zowel cliënten van Sjaloom Zorg als mensen met een psychosociale, psychische, verstandelijke en/of lichamelijke beperking. "Er is keihard gewerkt, mede door onze mensen van ‘Buiten en Binnen’, om tot dit resultaat te komen", vertelt Keimpe Bak, bestuurder van de Stichting. "Op deze locatie kunnen we niet alleen Sjaloom beter zichtbaar maken voor de omgeving, maar ook is het een prachtige uitvalbasis voor zowel de activiteiten van de dagbesteding als voor het ambulante team. Het team is gehuisvest op de bovenverdieping en daar kan iedereen, al dan niet uit de doelgroep, binnenlopen voor informatie of bijvoorbeeld met vragen over dagelijkse zaken, waar men tegenaan loopt. Maar natuurlijk kan men hier ook gewoon terecht voor een kopje koffie of een gezellig praatje. De benedenverdieping is bestemd voor de dagactiviteiten." De Oostdijk is sinds oktober 2021 geopend en er wordt al veel gebruik van gemaakt. Bak: "Als bestuurder zie ik deze locatie, die ook nog eens centraal gelegen is tussen drie woonlocaties van Sjaloom Zorg, echt als de krenten in de pap en het is absoluut een eer om bij deze opening aanwezig te mogen zijn."

Cupcakes versieren

Na de opening kon iedereen binnen een kijkje nemen en natuurlijk een stukje proeven van de prachtige taart die Elizabeth Lopez eigenhandig had gemaakt. Daarna gingen de cliënten samen met haar aan de slag om cupcakes te versieren. "Dit is nu mijn werk", lacht Elizabeth. "Is het niet geweldig, van je hobby je beroep te kunnen maken?" Na de overwinning van de bakwedstrijd stopte Lopez met haar baan als verpleegkundige, om zich volledig op haar bakkunsten te richten. Workshops als deze behoren nu tot haar dagelijkse bezigheden. De aanwezige cliënten vonden het in ieder geval geweldig om met deze vrolijke professional aan het werk te gaan en er werden dan ook prachtige creaties gemaakt.

Laagdrempelig

"Vandaag is het uiteraard feest, maar normaliter is het iedere woensdag bakdag voor de liefhebbers", legt zorgcoach Mariska van Koppen uit. "We beschikken over een mooie ruime keuken en maken onder andere kruudplaetjes, boterkoeken en appeltaart. Voor de verkoop, op bestelling of gewoon voor de woonlocaties. Op andere dagen zijn we juist creatief aan de slag. Ons doel daarbij is om leuke bruikbare of verkoopbare artikelen te maken. Sinds het sluiten van ‘Kadootje’ op de Westdijk in Middelharnis, merkten we dat daar toch behoefte aan was. Nu hebben we hier beneden een prachtige ruimte om dit te kunnen doen. De activiteiten zijn zowel voor de cliënten van Sjaloom Zorg als voor de mensen uit de doelgroep die thuis wonen en behoefte hebben aan contact of dagbesteding. Elke dag kunnen zo'n tien mensen aansluiten, geheel vrijblijvend uiteraard, en zij worden begeleid door drie vaste medewerkers. Het doel is om ze te stimuleren zich te richten op hun mogelijkheden en deze verder te ontwikkelen. Maar zoals al gezegd, men kan ook gewoon even een bakkie doen of een praatje komen maken. In de nabije toekomst willen we bovendien ook nog een 'boekenuitleen' starten. We proberen zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Dus kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. De Oostdijk is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.30 uur. Op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 13.30 uur. Tussen de middag zijn we gesloten, zodat de cliënten even rustig kunnen eten en genieten van hun welverdiende pauze."

Meer informatie is te vinden op www.sjaloomzorg.nl/dagbesteding. Voor vragen, aanmelden of het bestellen van gebak (beperkt assortiment), kan men contact opnemen via deoostdijk@sjaloomzorg.nl.