Afbeelding
Foto:

Neem en lees: Wandelen als christen

De schrijver nodigt de lezer uit om dit boek biddend te lezen. Hij wil proberen de weg te wijzen naar dé Weg. Ook wil hij ons laten zien hoe je anderen kunt opwekken om met Hem te gaan wandelen. Zoals Psalm 122 ons opwekt: ‘Kom ga met ons, en doe als wij’.

Johan Krijgsman was van 2001-2020 als evangelist verbonden aan Bijbelcentrum ‘Bij Simon de Looier’, een evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeente in Amsterdam.

In het 'Woord vooraf' wijst de auteur ons op de voorkant van dit boek. De wandelaar draagt een rugtas. Vol met voorraad. Het is een beeld van de zegeningen die je ontvangt wanneer je als christen mag wandelen. In z’n ene hand heeft de man een wandelstok. Daar steunt hij op. Zo steunt een christen door het geloof op de goede Herder, Jezus. Zonder deze goede Herder wil een christen niet wandelen. Hij is Immanuël, God met ons. Lees dit boek biddend. Wie is er onder u en jullie die lust heeft de HEERE te vrezen, ’t allerhoogst en eeuwig goed? God Zal Zelf je Leidsman wezen, leren hoe je wandelen moet (Psalm 25: 6 berijmd). De schrijver wenst u, jou van harte een goed wandeling toe. 

In elk hoofdstuk komt het woord wandelen steeds terug: Wandelen op hoog niveau – Henoch, wandelen en handelen – Noach, wandelen met een opdracht – Abraham, wandelen in moedeloosheid – Elia, wandelen of niet wandelen met God, wandelen in Gods waarheid, wandelen met verwachting, wandelen in oprechtheid, wandelen met elkaar in liefde, wandelen in witte kleren, wandelen in Christus, wandelen naar de regel van het geloof, wandelen… anders, wandelen als in een beeld, wandelen als christen. 

Een citaat uit het laatste hoofdstuk:

… Als hun levenseinde nadert, is het leven niet voorbij, maar gaat het pas beginnen. Hun blijdschap zal dan onbepaald door het licht dat van Gods aangezicht straalt, ten hoogste toppunt stijgen. Ze komen daar waar het nooit meer nacht wordt. Het uitzien naar deze eeuwige heerlijkheid is het leven van een christen. Dat is de juiste stand. Dat is wandelen als christen achter Christus. Naar het huis met zijn vele woningen. 

Bij elk hoofdstuk hoort een passend Bijbelgedeelte. Houd dat er ook bij! Neem en Lees, wandel achter Hem aan. Psalm 89 zegt het in de berijming zo treffend: Zij wandelen, HEERE, in het licht van ’t Goddelijk aanschijn voort. Zij zullen in Uw naam zich al den dag verblijden.