Dhr. de Reus ontdoet het schaapje van de sleutel.
Dhr. de Reus ontdoet het schaapje van de sleutel. Foto:

Terug in de tijd: Eén schaapje over de drempel bij Foto Hameeteman

Hans en Rosie Hameeteman, samen in grote harmonie "Foto Hameeteman" exploiterend, zijn niet bijgelovig. Anders zouden ze 't moeilijk hebben met het feit dat er jl. woensdagmiddag, bij de heropening van hun zaak, slechts één schaapje over de drempel wilde en er niet meer volgden, zoals het spreekwoord dat wil doen geloven...

Eén echt schaapje was zo welwillend aan het openingsceremonieel mee te werken, de overigen bleven schaapheerlijk in de auto waarmee ze waren aangevoerd. Eenmaal door middenstandsvoorzitter A. de Reus van de sleutel ontdaan, wipte de wollige eerste bezoeker de winkel binnen. Daar konden de genodigden aanschouwen wat er in vijf weken van noeste vlijt gewrocht was. Een grotere zaak met een aanzienlijk ruimer assortiment, een geheel nieuw ruim atelier, maar er was nog meer: Hans en Rosie hebben zich meer woon- en leefruimte verschaft, waartoe tot dusver letterlijk en figuurlijk nog geen ruimte was geweest. 

Met dat alles verwierven ze veler complimenten, zeker ook van dhr. De Reus, die met Hans en Rosie ook alle andere hardwerkende middenstanders een hart onder de riem stak.

Weinig - of misschien juist wél - bemoedigend was de prognose die dhr. De Reus ten beste gaf aan de hand waarvan moet worden aangenomen dat er in het jaar 2000 van de 100 mensen nog slechts 11 zullen werken. "Dat zullen zeker middenstanders zijn!" verwachtte dhr. De Reus.

Hij stelde voorts vast dat vele Ouddorpse bedrijven en zeker ook Foto Hameeteman voor een groot deel op de recreanten drijft, waarop dhr. De Reus kernachtig de hoop uitsprak dat de Hoge Raad a.s. maandag en op 25 juli meer begrip zal blijken te hebben voor Ouddorps economie dan anderen die het oor te luisteren hebben gelegd bij actiegroepen. De Hoge Raad hoopt dan het Kriekelplan en plan landgebied te behandelen. 

Hans en Rosie werden, hoe het ook zij, alle goeds toegewenst.

Uit de krant van 1977