Drie gedeputeerde zochten in 2021 bij Bruinisse naar de verstopte visiedocumenten Grevelingen (Archieffoto: Jaap Ruizeveld).
Drie gedeputeerde zochten in 2021 bij Bruinisse naar de verstopte visiedocumenten Grevelingen (Archieffoto: Jaap Ruizeveld).

Juiste koers voor de Grevelingen wordt nog altijd gezocht

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is al weer een jaar geleden dat op een eilandje in het Grevelingenmeer, voor de haven van Bruinisse, op ludieke wijze het visiedocument: ‘De juiste koers voor de Grevelingen’ werd gepresenteerd. Een bont gezelschap bestuurders, gedeputeerden uit Zuid-Holland en Zeeland (Jeannette Baljeu, Anne de Koning en Dick van der Velde), wethouder Feller van Goeree-Overflakkee en zijn collega’s Schot en Joppe uit Schouwen-Duiveland waren toen de genodigden. Samen met bestuursleden/exploitanten van jachthavens aan het Grevelingenmeer. In de Dialoogbijeenkomst van de raad was donderdag een informatieve toelichting op de visie.

Door Jaap Ruizeveld

Voorzitter Frederik van der Dussen (Watersportvereniging Goeree in Ouddorp) pleitte in de toegemeten tijd van rond 30 minuten voor support, steun van de gemeentelijke overheid/raad voor de watersportsector Grevelingen. Hoofdpunt was en is zo meldt de visie: “Alleen door met partners samen te werken kan een slag geslagen worden. Het is van belang voor de hele regio. De inhoud van de visie is een handreiking naar succes in de toekomst.”

Kernkwaliteit behouden

Van der Dussen vatte de kernkwaliteiten toe en vroeg er in feite om met de gemeente kwaliteitsafspraken te kunnen maken. “Dat is belangrijk en het gaat duidelijk ergens overHet Grevelingenmeer is bijzonder in trek voor waterrecreatie en heeft e..