Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Boekhandel Vroegindeweij te Middelharnis in nieuwe, frisse jas

Het is misschien ter gelegenheid van het voorjaar geweest dat de heren Vroegindeweij besloten hun gerenommeerde boekhandel op de Westdijk in een nieuw, fris jasje te steken. Maandag konden de belangstellenden komen zien hoezeer dat op maat gesneden is en te midden van de grote voorraad boeken, tijdschriften en wat dies meer, zo kon men verheugde Vroegindeweijen treffen, in wier harten "de zaak'' een grote plaats heeft ingenomen.

Er  wordt dan ook  hard gewerkt aan het imago van het bedrijf, waarin het vooral aan het eind van de week een drukte van belang is. Een talrijk pu­bliek komt dan de leeshonger stillen door de aanschaf van binnen- of bui­tenlandse bladen en tijdschriften, of door de aanschaf van een boek uit de grote voorraad die de fa. Vroegindeweij bergt. Voorts zijn er teken- en schrijfbenodigdheden en kantoormachines en zoveel andere zaken die men in de mo­derne boekhandel treft.

"Modern" mag  boekhandel Vroegin­deweij voortaan zeker heten, want haar interieur is het meest moderne dat is ontwikkeld. Er zijn er nog slechts enkele in den lande geplaatst, maar fa. Vroegindeweij heeft de eerste in de ge­kozen kleurencombinatie. Wat er door bereikt kon worden is een vergroting van de expositieruimte, waardoor het hele assortiment te kijk kan worden ge­legd, de kleuren doen rustgevend aan, de inrichting is aan de nieuwste inzich­ten aangepast en er staan zelfs zitjes waarop men even een plaatsje kan ne­men.

Een lastige pilaar die nu eenmaal niet weg te denken was, werd omgeven door een fraai  gevormde stellage waar­op schrijfmachines, telefoonbeantwoor­ders  e.d. een plaatsje hebben gevonden. De klant die de "oude" inrichting ge­woon was (die dateerde overigens nog maar van 7 jaar geleden) zullen zich even moeten heroriënteren, maar even­zo is dat het geval met het personeel. De sfeer is belangrijk gestegen en boekhandel Vroegindeweij mag meer dan ooit gezien worden. Ondernemer L. Vroegindeweij, die dat toch maar weer heeft aangedurfd, en allen die hem za­kelijk omringen, gaarne onze en wel­licht ook uw complimenten!

Uit de krant van 1977