Afbeelding

Neem en lees: 'Doe Uw aanschijn lichten'

In deze 52 meditaties wordt vanuit verschillende invalshoeken over deze wezenlijke dingen geschreven. Steeds is vanuit de Schrift gezocht naar onderwijs voor hart en leven. Het zijn wekelijkse meditaties, waarbij de indeling van het kerkelijk jaar is aangehouden. Ze zijn geschikt voor persoonlijk gebruik en kunnen goed dienen om voorgelezen te worden. 

Ds. P. Mulder is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Leiderdorp. Zijn zoon, ds. G.W.S. Mulder, is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Ridderkerk. 

Een korte passage uit de titelmeditatie:

"… Maar als de Heilige Geest geeft dat we het persoonlijk mogen eigenen, dan is het Woord een kracht Gods tot zaligheid. Te midden van schuldbesef en zondeberouw, want die gaan vooraf. Dan zullen we mogen ervaren dat Zijn aangezicht meegaat op reis door de woestijn van het leven. Dat is onmisbaar voor een vreemdeling die de weg niet weet en zo gauw tot dwalen geneigd is. Als Zijn aangezicht meegaat op de reis, dan hebben we een veilig Geleide. Want de zegen van de Almachtige vergezelt het hele leven en zal zelfs bij het sterven niet eindigen. Geen zonden, geen zorgen, geen duivel, geen graf kunnen scheiden van de liefde Gods welke is in Christus Jezus, onze Heere. Laat het dan ons gebed voor de onbekende toekomst mogen zijn of worden: ‘God zij ons genadig en zegene ons; Hij doe Zijn aanschijn aan ons lichten.’"

Een goede zaak om wekelijks deze meditaties te lezen of voor te lezen, hetzij persoonlijk of op de vereniging, dan wel voor de kerktelefoon. De Heere Zelf zegene deze meditaties aan het hart. Van harte aanbevolen!